Μενού
Καλάθι

ΒΕΣΠΑΣΙΑΝΟΣ ΤΙΤΟΣ ΔΟΜΙΤΙΑΝΟΣ

ΒΕΣΠΑΣΙΑΝΟΣ ΤΙΤΟΣ ΔΟΜΙΤΙΑΝΟΣ
1-3 Ημέρες
ΒΕΣΠΑΣΙΑΝΟΣ ΤΙΤΟΣ ΔΟΜΙΤΙΑΝΟΣ

Ο Βεσπασιανός (70-79) αποκατέστησε την εξουσία της Συγκλήτου στα πλαίσια που είχε στα χρόνια του Αυγούστου και μιμήθηκε γενικά τον Αύγουστο. Ενίσχυσε τη Σύγκλητο εισάγοντας σ' αυτήν ικανούς Ρωμαίους από την επαρχία και εξουδετέρωσε το στρατό, κάνοντας επιτυχείς πολέμους στα σύνορα.
Ο Τίτος, ο στρατηγός που έφερε σε πέρας τον Ιουδαϊκό Πόλεμο, συνέχισε με επιτυχία το έργο του πατέρα του παρόλο που κυβέρνησε μόνο δυο χρόνια (79-81).
Ο Δομητιανός (81-96) συνέχισε αρχικά το έργο της γενιάς του, αλλά μετά τη στάση του στρατού της Άνω Γερμανίας, που θέλησε να επιβάλει αυτοκράτορα το στρατηγό Σατορνίνο άλλαξε ριζικά. Ο φόβος της συνωμοσίας τον ώθησε στον παραλογισμό που θα σπρώξει το ίδιο του το περιβάλλον στη συνωμοσία και στη δολοφονία του. Μα αυτή τη φορά δεν παρεμβαίνει ο στρατός. Η Σύγκλητος έχει τη δύναμη να επιλέξει αυτή το διάδοχο: το Νέρβα.

ΒΙΒΛΙΟ
ΣυγγραφέαςΣΟΥΗΤΩΝΙΟΣ
Θεματική ΚατηγορίαΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΣειράΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΩΝ 8
Ημ. Έκδοσης1993
Σελίδες97
ISBN9789607107206
Σχήμα21×14
ΒιβλιοδεσίαΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ΜεταφραστήςΠΕΡΙΚΛΗΣ ΡΟΔΑΚΗΣ

Γράψτε μια κριτική

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha
4.25€
Χωρίς ΦΠΑ: 4.25€
  • Stock: 1-3 Ημέρες
  • Model: 9789607107206
  • ISBN: 9789607107206
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies